Lenen

Een Persoonlijke Lening is uitermate geschikt als u bij de aankoop van uw objecten zeker wilt weten dat het krediet geheel is ingelost binnen een afgesproken periode. De maximale looptijd voor een Persoonlijke Lening is 120 maanden. Deze leenvorm wordt vaak gebruikt voor een verbouwing, de aanschaf van een auto, keuken, badkamer, boot of caravan.

Een vorm van huren waarbij je uiteindelijk eigenaar wordt van het product, noemen we Huurkoop. Wanneer je huurkoop toepast bij het aanschaffen van een auto, doe je eerst een aanbetaling op de auto naar keuze. Het resterende bedrag zal vervolgens in termijnen betaald moeten worden. Wanneer de laatste termijn is verstreken ben je eigenaar van het voertuig. Juridisch ben je pas eigenaar van de auto wanneer de laatste betalingstermijn is verstreken en voldaan.

Het Doorlopend Krediet is een leenvorm voor particulieren die meestal gebruikt wordt voor uitgaven waarbij vooraf niet bekend is hoeveel geld er nodig is, zoals bijvoorbeeld een verbouwing of tuinaanleg. Ook wordt het Doorlopend Krediet vaak gebruikt om wat extra geld achter de hand te hebben.

U spreekt een kredietlimiet af waarover u een vast percentage per maand betaalt aan rente en aflossing. Gebruikelijke percentages zijn 2% 1,5% en 1% per maand. De rente is gedurende de looptijd variabel.
Bij uitgaven waarbij vooraf niet bekend is hoeveel geld u nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een verbouwing of tuinaanleg, is een Doorlopend Kredietvaak een passende leenvorm.